Odense-festivaler fejres med nye chokolader med smag af blomster

Chokolademager Morten Aagaard præsenterer snart fem nye slags chokolader fra Odense. Foto: Morten Aagaard Borg

I forbindelse med de kommende to festivaler, Odense Blomsterfestival og HC Andersen-festivalen, skaber chokolademager Morten Aagaard fem særlige chokolader med blomstersmage. Chokoladerne sælges i festivalperioderne hos Mortens Chokolade i Kongensgade.

Odenses gader og stræder kommer til at dufte af alverdens blomster i midten af august – men et enkelt sted kan man også smage på blomsternes forunderlige smage.

"Blomsternes unikke aroma er helt særlig og en virkelig spændende kombination med chokoladens smag. Hver enkelt blomst har noget, der gør den unik, og dette gælder også deres smag. Derfor bliver nogle af mine chokolader skabt i mørk chokolade, som tilfører en let bitterhed og en dunkel aroma, mens andre bliver skabt i hvid chokolade som kommer med en masse fylde og ikke mindst en fløde og vaniljeagtig smag," siger chokolademager Morten Aagaard.

Chokoladerne med blomstersmage bliver skabt til begge festival, da de to begivenheder har mange ting som er fælles – set fra et chokoladeperspektiv.

"Selvfølgelig er HC Andersens eventyr ”Den Lille Idas Blomster” oplagt at bruge. Det passer også perfekt til blomsterfestivalen. Men rent faktisk kommer den store digter med masser af blomsterreferencer i sine eventyr. Så det var helt naturligt, at kæde de to festivaler sammen og skabe en kollektion af chokolade med blomster," siger Morten Aagaard.

Blomster kan både være milde og kraftige i deres smag – nogen har lige frem en parfumeret smag. Derfor er tilsmagningen og afbalanceringen vigtigt i arbejdet med at udvikle chokoladen.

"For mig er det vigtigt, at chokoladen og blomsterne spiller ligeværdige roller i smagsoplevelsen. De skal gå hånd i hånd," siger Morten Aagaard.

De fem blomstersmage bliver roser, violer, jasmin, lavendel og hyldeblomster.

"Smagene er nøje udvalgt, fordi de hver især bringer et nyt element ind i chokoladens smagsunivers. Sammen skaber de en kollektion af blomstersmage, som leder tankerne hen på såvel HC Andersens eventyr og en aftentur i en frodig blomsterhave, slutter Mortens Aagaard," der driver Mortens Chokolade i hjertet af Odense.