Nyt stort boligprojekt nær Eventyrhaven

Illustration.

Kronprinsensgade får et nyt boligbyggeri, når gadens parkeringsplads bliver omdannet til lejligheder med kort afstand til Eventyrhaven og butik- og restaurantlivet i centrum af Odense.

Kronprinsensgade er en af Odenses centralt placerede gader, beliggende tæt ved Eventyrhaven, domkirken og byens mange tilbud. Gaden har i øjeblikket en mindre offentlig parkeringsplads, men her bliver der - fra midten af 2020 - etableret et nyt boligbyggeri.

Efter planen kan byggeriet gå i gang i midten af 2020, når den nødvendige lokalplan er på plads. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse

Der har været stor interesse fra investorerne for at byde ind, og der er afgivet 13 bud. By- og Kulturudvalget fik fremlagt fire projekter i anonymiseret form, og udvalget fulgte forvaltningens indstilling om at sælge grunden til det projekt, som var afleveret af Sankt Knudsgades Tømrer og Snedkerhandel. I går, onsdag den 5. september, godkendte byrådet salget.

"Det er virkelig positivt, at vi får aktiveret en centralt beliggende grund. Vi fik fremlagt virkelig interessante projekter, som alle ville bidrage med stor kvalitet i byudviklingen. Jeg hæfter mig også ved den store interesse, der har været fra investorside. Det viser tydeligt, at nærheden til letbanen og city er attraktiv for mange, og det skal vi være yderst tilfredse med," siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Store lejligheder og erhverv i stueplan

Projektet indeholder en række lejligheder på mellem 92 og 180 m2 samt et enkelt erhvervslejemål i stueetagen. Det kommende projekt indpasser sig fint i gadebilledet. Bebyggelsen er en nutidig fortolkning af villamotivet, der samtidigt har referencer til de allerede eksisterende villaer i Kronprinsensgade. Der er et bredt kig mellem bygningerne mod åen samt gode muligheder for at etablere grønne udearealer.

Den nuværende parkeringsplads rummer 58 offentlige pladser, som forsvinder med byggeriet. Forinden har området dog fået tilført langt flere parkeringspladser med åbningen af den sydlige parkeringskælder under Thomas B. Thriges Gade.

Byggeriet kan begynde i midten af 2020, når Odense Letbane er færdigetableret i området. Forinden skal der udarbejdes og vedtages en ny lokalplan for området.