Ny kunstudstillinge forbinder Odenses borgere med globalt online netværk

Kunstudstillingen fungerer også som en interaktiv videoinstallation. Foto: M100

I starten af august udstiller den new zealandske/britiske kunstner Karl England på M100.

Udstillingen er en interaktiv videoinstallation, hvor kunstneren vil performe på åbningsaftnen. En installation som færdiggøres med åbningen, hvor form, indhold og oplevelse bliver et i mødet mellem kunstneren og de besøgende gæster. I løbet af udstillingsperioden kan besøgende bidrage til et samlet videoværk som vises under årets filmfestival OFF19.

Karl England arbejder med video, konstruktioner, programsprog og med netværk mellem mennesker. På den aktuelle udstilling vises i det ene rum en konstruktion hvor kunstneren opholder sig under ferniseringen. I det andet rum vises en video af konstruktionens tilblivelse. Samtidig optages en video som senere bliver en del af den samlede installation.
 
Udstillingen vil være performativ, skulpturel og filmisk. "Karl England. Refresh. Karl England. Refresh." skaber et særligt rum mellem kunstner og beskuer, kunstværk og betragter. De skulpturelle og performative aspekter vil udgøre en dialog med det filmiske indhold, med det mål at genforbinde ideen til kunstværket og at gøre beskueren til en form for kreativt aktiv.
 
I løbet af udstillingsperioden kan de besøgende bidrage til en videoproduktion som vil blive vist i M100 under dette års OFF19 filmfestival. Instruktioner til at deltage og indsende bidrag findes på hjemmesiden for "Sluice. Refresh".

Videoværket "Sluice. Refresh." fokuserer på betragteren, den der aktiverer ethvert kunstværk. "Sluice. Refresh." er en kollaborativ filmisk indsats som repræsenterer en DIY, DIWO, decentraliseret gonzo kreativ øvelse der forbinder Odenses indbyggere med et globalt online netværk, som implicit undersøger naturen af forholdet mellem skaber og betragter, i sammenhæng med det aktive publikums rolle.

Om udstillingen

Fernisering: fredag d. 2. august kl. 17 - 19

Åben torsdag kl. 16.00 – 20.00 og lørdag – søndag kl. 13.00 – 17.00 i udstillingsperioden, 3. – 25. august. Og under OFF19, 29.- 31. august kl. 16 - 18

Karl England er født i New Zealand og bosiddende i London, UK. Uddannet på bla. Wimbledon School of Art, London. Er initiativtager og leder af organisationen Sluice som samler et verdensomspændende netværk af kunstnerdrevne udstillingssteder i begivenheder som Sluice artfair, Exchange Rates og Sluice Magazine.
 
Udstillingen kan ses på M100 3. – 25. august. Og resultatet af videoprojektet kan ses under Odense International Film Festival - OFF19 29.- 31. august under titlen Sluice. Refresh.