Nu finder årets smukkeste festival sted

Foto: Odense Blomsterfestival

Under temaet ”På tidsrejse: Med tiden i centrum” folder årets udgave af Odense Blomsterfestival sig ud i blomsterflor, fantasi og farver.  På i alt 44 udsmykninger i centrum vil man kunne finde kreativiteten, duftene og skønheden udtrykt med ca. 100.000 planter.

Odenseanere er tilsyneladende ret glade for festivaler. Vi er vist tiltalt af idéen om at samle en række aktiviteter inden for som regel et kunstnerisk område, en genre eller et tema over nogle dage. Vi har i 2019 i Odense filmfestival, musikfestival, arkitekturfestival, historisk festival, kulturfestival, madfestival, ordfestival, HCA-festival – for blot at nævne nogle. Alle festivalerne har hver deres særkende, og det gælder ikke mindst den smukkeste af dem alle, nemlig Odense Blomsterfestival. Siden starten i 1999 har Odense Blomsterfestival udviklet sig og trækker hvert år mange tusinde tilskuere.

Hvorfor en blomsterfestival?

At Odense har en blomsterfestival, er ikke nogen tilfældighed. Odense er centrum for et stærkt gartnerierhverv, der gennem generationer har betydet mange arbejdspladser og skatteindtægter for byen.

Bag Odense Blomsterfestival står en lang række af samarbejdspartnere med ca. 200 virksomheder. 100 elever fra gartner- og anlægsgartner-uddannelserne på Kold College bidrager med opbygningen af dekorationerne. Mange af de kreative elementer, der indgår i udsmykningerne, er fremstillet af eleverne fra Syddansk Erhvervsskole og Elsesminde Produktionsskole.

Odense Blomsterfestival er dog ikke blot et statement af Odense som et dansk kraftcenter for gartnerierhvervet. Festivalen er også en fest med fejring af det smukke.

Fokus på tid

Temaet for årets blomsterfestival er som nævnt ”På tidsrejse: Med tiden i centrum”. Det er et bredt tema for udstillerne at fortolke og formidle gennem blomster og planter.

Vi rejser alle gennem tiden, der altid er i bevægelse. Livet er bevægelse og forandringer, sådan som vi eksempelvis kan se det i blomsternes cyklus med frø, kimplante, vækst, blomstring, frøsætning og forvitring.

I menneskelivet bruger vi blomster, når vi vil markere særlige begivenheder i livet. Vi udtrykker os med blomster til bryllupper, begravelser, morsdage og i andre sammenhænge.

Det bliver spændende for festivalgæsterne at se festivalens mange kreationer og variationer over temaet.

Selve Odense Blomsterfestival har som kulturel begivenhed selv været på en tidsrejse gennem de 20 år, som festivalen har eksisteret. Hvert år er der tale om en fornyelse af festivalen.

Årets udgave af Odense Blomsterfestival finder sted d. 15. – 18. august. Der er gratis adgang.