Nu åbner stitunnelen ved Campusvej

De mange studerende, ansatte og besøgende, der cykler til SDU og hele Campus Odense-området, har været ude på en omvej i de seneste måneder. Men nu er det slut - en ny stitunnel er klar til brug.

Supercykelstien fra bymidten til Campus Odense blevet lidt mere super. Onsdag den 26. september kan morgenfriske studerende og alle andre med ærinde på SDU, Cortex Park, Forskerparken cykle under krydset Niels Bohrs Allé-Campusvej uden trængsel og ventetid. Her vil de modtage en bagerpose som tak for tålmodigheden.

Mens byggeriet har stået på, har cyklisterne nemlig været henvist til en alternativ rute for at komme frem til deres undervisning og arbejde, men nu er det forbi.

"Der har gennem flere år været rigtig mange cyklister i krydset ved universitetet. Det har givet stor trængsel og ventetid. Jeg er glad for, at vi har fundet de økonomiske midler til stitunnelen, så vi kan sikre en bedre afvikling af både cykel- og biltrafikken i krydset. Det får vi stor glæde af - også når letbanen står færdig," siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Cyklister kommer til at spare tid

Den 23-årige journaliststuderende Julie Schuster Lapp cykler hver dag til og fra SDU, og hun glæder sig:

"Jeg glæder mig rigtigt meget, til den nye tunnel åbner. Det bliver nemmere at komme til og fra universitetet. I stedet for at skulle hele vejen bag om uni, kan jeg nu køre direkte igennem ovre ved Bilka-krydset. Jeg kommer til at spare tid, som betyder en hel del på en travl morgen. Jeg forventer også, cykeltrafikken bliver mindre kaotisk med den nye tunnel.

Letbanen kommer fra øst ad Niels Bohrs Allé og drejer ned ad Campusvej i krydset, og den nye stitunnel er netop finansieret som et kommunalt tilkøb til letbaneprojektet. Dermed bliver fremkommelighed og sikkerheden forbedret for både cyklisterne og gående.

Selvom stitunnellen er klar, er arbejdet dog ikke helt afsluttet. I løbet af oktober bliver tunnelen udsmykket med lysende cirkler, der følger aktiviteten på cykelstien.

Cyklisternes By med by- og kulturrådmand Jane Jegind i front står på Campusvej onsdag morgen og siger tak for tålmodigheden til de mange cyklister, der kører gennem tunnelen på åbningsdagen. Der er medbragt i alt 1.000 bagerposer til de morgenfriske.

Det foregår på Campusvej-siden af stitunnelen, lige efter Cortex Park Vest, onsdag den 26. september fra kl. 7.00 til 9.00.