Nationalskjaldens gravskrift blev streamet en million gange første døgn

Foto: Warner Music Denmark

Publikum har taget godt imod "Sange fra første sal", som er blevet revet væk i butikkerne og streamet nok til, at alle sange har været på Spotifys top 50.

Indeholdende 12 sange der blev indspillet sidste år i Kim Larsens egen lejlighed i Odense i april, på nær to sange, der blev optaget på et hotelværelse i Aarhus i august. En udgivelse, der har været orkestreret hele vejen fra start til slut af Kim Larsen selv. Sangskrivning, indspilning, mix, rækkefølge, titel, coverbillede osv. 

Modtagelsen af albummet har været intet mindre end overvældende. Samtlige fysiske eksemplarer af CDer og vinyler blev revet væk fra alle salgssteder på selve udgivelsesdagen, og 2. oplag er på vej til forretningerne i løbet af næste uge.

Streamingtjenesterne har oplevet et boom af dimensioner med omkring 1 million streams det første døgn. Spotify havde samtlige sange i deres Top 50 og albummet ligger #1 på YouSee.

Hjalmer og Jørn Ørn, der har indspillet albummet sammen med Larsen, har følgende fælles kommentar: "Det har på alle måder været en utrolig oplevelse med albummet 'Sange Fra Første Sal'. At være med i hele processen, fra den første spæde øver til de sidste mix rettelser, har været større end noget, der kan sættes ord på.  Vi er blæst helt bagover over modtagelsen, som vi, på Kims og egne vegne, siger tusinde tak for."