Guide til brug af medicinsk cannabis

Går du med overvejelser om at prøve medicinsk cannabis for at komme smerter eller andre former for lidelser til livs?

Det kan sagtens være det rigtige valg, hvis du sætter dig ind i effekten af det, og hvilke doser du kan tage det i for at gøre noget godt for dig selv.

Det er ikke noget, man bare helt uhæmmet skal eksperimentere med, for selvfølgelig kan der både være fordele og ulemper ved at bruge cannabis som medicin. De lovlige former er dog gennemtestede og kontrollerede, så de i de rigtige tilfælde også har en positiv effekt.

Med Cannabisolie kan man få det liv, man drømte om, da man havde kroniske smerter, som man efterhånden ikke kunne komme til livs. Man kan også bruge det i et konkret forløb, hvor man er udsat for rigtig meget smerte, og hvor man virkelig har brug for at få lavet en seriøs ændring.

Fysisk smerte

I langt de fleste tilfælde bruges cannabisolie mod fysiske lidelser. Det er her, det tydeligst er bevist, at det kan have en positiv effekt, og det gælder faktisk på rigtig mange forskellige områder. Et eksempel er i et kræftbehandlingsforløb, hvor selve behandlingen forårsager mange smerter hos patienten. Her kan olien gå ind og lindre smerterne, og forløbet bliver på den måde en smule mere udholdeligt.

Det kan dog også være andre former for fysiske smerter i kroppen. Det kan være hovedpine eller søvnproblemer, hvor olien kan have den effekt, at man lærer at slappe bedre af. Det kan så i sidste ende få den betydning, at man kommer tilbage på rette spor og får en bedre hverdag.

Når det kommer til fysiske lidelser, er det vigtigt at dosere med de rette mængder. Typisk skal man ikke starte ud med for store doser, fordi man kan lære, hvordan kroppen reagerer på det.

Mentale problemer

Cannabisolie bruges også i forbindelse med psykiske lidelser. Det kan være stress eller depressioner, hvor olien i de rette mængder kan hjælpe folk godt videre. Her er det om muligt endnu vigtigere at være forsigtig og tage de rette mængder. Det er fortsat vigtigt, at man kender sig selv rigtig godt og ikke pludselig kommer derud, hvor medicinen har en negativ effekt.

Skal man begynde at tage cannabisolie, er det fordelagtigt at rådføre sig med eksperter på området. De kan hjælpe til at få en bedre forståelse af medicinen og dens virkning. Det vil også føre til, at man føler sig mere tryg, hvis man vælger at begynde på en behandling, man ikke før har prøvet.