Forårsdukkert: Havnebadet tjekker konstant vejrudsigten

Foto: Flemming Wedell / Isager Arkitekter

Sommeren giver ofte lyst til en svømmetur, og Odense Havnebad er et populært valg. Den varme påske har givet sommerfornemmelser, og varmen kan fremrykke overgangen til sommeråbningstider i havnebadet.

Det gode påskevejr bød på solskin og sommerstemning, og de høje temperaturer giver uden tvivl flere lyst til en dukkert - f.eks. i Odenses Havnebad.

Efter planen overgår Havnebadet til de udvidede sommeråbningstider lørdag den 1. juni, men i princippet kan sommeren også komme til havnen før denne dato.

"Vores havnebad bliver benyttet året rundt, men vi er nok mange, der foretrækker lidt varme i luften, før vi hopper i vandet. Forhåbentlig gav påsken løfter om, at sommeren ikke er langt borte, og dermed varer det heller ikke længe, før der for alvor bliver interesse for havnebadet. Vi skal i hvert fald nok være klar," siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Odense Idrætspark holder sig parat til at skifte til sommeråbningstider efter den 6. maj, hvis temperaturen kommer over 18 grader tre dage i træk. Aktuelt kan det - ifølge den lange vejrudsigt for Odense - blive relevant omkring den 26. maj, hvor meteorologerne gætter på en uge med 18-20 grader.

Det kan også blive tidligere, hvis vejrguderne ønsker det - dog senest den 1. juni, uanset temperaturen.

I øjeblikket holder Odense Havnebad åbent to til fire timer hver dag, men når sommeren endelig kommer, bliver det muligt med en svømmetur fra kl. 6.00 til 7.30 samt mellem kl. 11.00 og 18.30 alle ugens dage.

Åbningstiderne for Odense Havnebad kan altid findes på Odense Idrætsparks hjemmeside.