EP-plakater bliver hængende noget endnu - valgplakater må tages ned samtidigt

Foto: Shutterstock

Der er valg til Europa-Parlamentet og Folketinget med kort tids mellemrum. Det betyder egentlig, at partierne skal nedtage deres valgplakater til Europa-Parlamentet, mens valgkampen til Folketinget stadig er i gang. Nu giver Odense mulighed for, at alle plakater må blive hængende til og med 13. juni.

De smiler til os fra lygtepælene - de mange kandidater til Europa-Parlamentet og Folketinget.

Når valgene er vel overstået, skal plakaterne ned igen, og det er partier og kandidater, som har ansvaret for, at det sker inden for den angivne frist.

I år er der både valg til Europa-Parlamentet og Folketinget henholdsvis den 26. maj og 5. juni. Derfor blev valgplakaterne hængt op á to omgange, og i princippet skal de også tages ned på forskellige dage.

Nu har Odense Kommune dog vurderet, at det giver mest mening med en fælles dato for nedtagning. Det betyder, at plakater fra Europa-Parlamentsvalget kan tages ned samtidigt med plakaterne til folketingsvalget - dermed skal alle plakater været fjernet senest kl. 23.59 torsdag den 13. juni. Det skriver kommunen på sin hjemmeside. 

Hold øje med dine plakater

Partierne er naturligvis velkomne til at fjerne deres plakater, så snart valgene er overstået. Det er altså ikke forbudt at fjerne plakater til Europa-Parlamentsvalget allerede den 27. maj. Nedtagning af plakater omfatter også, at alle strips, snore med videre bliver fjernet.

By- og Kulturforvaltningen opfordrer alle partier og kandidater til løbende at tjekke deres plakater. Ødelagte plakater skal fjernes, og det gælder selvfølgelig også for plakater, der måtte være til fare for trafikken.

Hvis valgplakater bliver vurderet som trafikfarlige af forvaltningen, vil de blive nedtaget for ejerens regning.

Retningslinjerne for valgplakater findes på Odense Kommunes hjemmeside.