Ekstra indsats skal sikre flere ledige fodfæste på arbejdsmarkedet

Ny afdeling i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen skal gøre en særlig indsats for ledige, der kæmper med flere udfordringer end ledighed.

Ledigheden i Odense er den laveste i næsten ti år, men desværre er ikke alle kommet med i opsvinget. For at afhjælpe dette har byrådet afsat 10 millioner kroner til lønninger i den nye afdeling, der forventes at få 15 nye medarbejdere.

Tid til kvalificeret hjælp

Det er afgørende med ekstra hjælp til disse særligt vanskeligt stillede ledige, som ellers risikerer langtidsledighed. Hjælpen skal blandt andet komme gennem individuelle planer, virksomhedspraktikker og tættere kontakt mellem de ledige og jobformidlerne.

Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro slår fast:

”Vi skal give selvtilliden tilbage til hende, der har mistet troen på egne evner, og hjælpe ham, der skal håndtere både angst og arbejde. Vi taler om mennesker, der kæmper med andre problemer, end at de blot mangler et job, og derfor handler hjælpen ikke kun om beskæftigelse, men også om sociale- og sundhedsmæssige indsatser.”

Den nye afdeling kan trække på forvaltningens opkvalificeringsmidler, og får derudover også tilført én million kroner, som kan bruges, hvis der opstår behov for at gøre noget ekstra eller for at prøve noget nyt. Afdelingen forventes at være oppe at køre i løbet af foråret.

Få sager pr. medarbejder

Det er erfaringen fra både Odense og andre kommuner, at den påtænkte hjælp kun kan ydes, hvis medarbejderne hver især har færre sager at arbejde med og dermed kan fokusere mere på den enkelte.

”Vi skal give en ekstra hjælpende hånd til ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet. Vi ved, at det tager tid og ressourcer og desværre kan være svært at nå, hvis man har en bunke af sagsmapper, der hober sig op på skrivebordet. Derfor opretter vi nu en ny afdeling, hvor medarbejderne får mere tid til at hjælpe borgerne bedre,” siger Brian Dybro.