Det nye Office samler familiens vigtigste minder

Foto: Shutterstock

Det moderne samfund stiller krav til familielivet. Ikke mindst til de tekniske løsninger, som sørger for, at lektierne bliver lavet, familiefesterne planlagt og at alle de gode - men digitale - minder ikke lige pludseligt forsvinder.

I gamle dage hev man et stort fotoalbum ned fra hylden, når familie og venner skulle sættes ind i alle de gode ferieminder, som sommeren have budt på, ligesom man fandt en blok og kuglepen, når der skulle lægges planer for næste konfirmation i familien. I dag foregår alt dette på en tablet eller bærbar computer.

Den udvikling har også sat sit præg på den nye udgave af Windows Office 365 Home, som Microsoft har forsøgt at skræddersy, så det lever op til de mange krav, som moderne mennesker og familie stiller. Derfor kan programmet benyttes på op til seks computere, tablets eller enheder, så både mor, far, lillebror og søster kan tilgå deres dokumenter og billeder på hvilket device, som de tilgår det nyeste Office fra.

Back up er alfa omega

En anden konsekvens af at familielivet i dag i højere grad foregår digitalt er, at det stille store krav til opbevaringsplads. Billeder fra strandturen i Grækenland, ungerne som leger i boldbassin med deres nye venner eller fra forældre-middagen, når ungerne sover, kræver allesammen plads. Og behovet for plads bliver kun mere, som kvaliteten af de enkelte billeder bliver bedre, så fylder de også mere.

Alligevel er hver og et uerstattelige minder, som vi ønsker at beskytte så godt som overhovedet muligt. Det er en af grundene til, at den nye Office-pakke er udstyret med 1 TB plads i OneDrive, så er du sikker på at du altid har back up af dine vigtigste filer, feriebilleder og af de dokumenter, du bare ikke må miste. OneDrive er Microsofts bud på “skyen”, hvor dine billeder automatisk kan synkroniseres, backes up og tilgås af alle familiemedlemmer på deres egne computere og tablets.

Derudover får du endda også gratis taletid på Skype, så telefonregning ikke ruinerer dig, når børnene pludseligt skal holde kontakten med alle deres nye venner. Pludseligt er det gratis for dig, når de skriver og ringer på tværs af landegrænser.

Få mere tid til familien

Udover de mange muligheder for at opbevare dine dokumenter og billeder ét sted men at kunne tilgå det fra tabletten i sofaen, computeren på arbejdet eller din bærbare computer, når bedsteforældrene lige skal se, hvordan børnebørnene legede i vandlandet på ferien.

Så giver Office 365 også mulighed for hurtigt og effektivt at planlægge de begivenheder, som er dem, familien husker i mange år frem efter. Konfirmationsmenuen kan fastsættes, ønskesedlen kan skrives og sangene kan selv sættes op med både billeder og tekst, så alt kan laves hjemmefra.

De ønsker har man forsøgt at komme i møde i den nye udgave, derfor er mange af de gængse processer blevet automatiseret, så programmet er nemmere og mere enkelt at arbejde med. Så slipper du for at bruge tid på planlægning og administration, men kan i stedet bruge din tid, der hvor den er rigtig værdifuld - sammen med din familie.