Der står ’Hospital Syd’ på stationen ved Rosengårdcentret

En del af byens borgere har studset over skiltet, der står ved den nye letbanestation. Foto: Odense Letbane

Skiltet på den nye letbanestation ved Rosengårdscentret afføder umiddelbart hævede øjenbryn og nogle spydige spørgsmål fra odenseanerne. Hvis det nye OUH skal have station ved Rosengårdcentret, hvor skal ’Hospital Nord’ så ligge? Bliver det hospital i øvrigt ikke meget stort? Bliver Rosengårdcentret fremover en del af OUH, og kan eventuelle ansatte på letbanen få indopereret en stedsans ambulant i Hvid Gade?

Skiltet på letbanestation fik også nogen med glimt i øjet til at bekymre sig for resten af letbaneanlægget. Hvis den spanske entreprenør Comsa, der anlægger Odense Letbane, har så dårligt styr på geografien, kan man have bange anelser for, hvor mon resten af letbanen bliver placeret. Hvor ender man, hvis man køber en billet til Hjallese Station?

Er klar over fejlen

Odense Letbane P/S er godt klar over navneforvirringen på læskærmen ved den fremtidige station på letbanen ved Rosengårdscentret. Flere odenseanere har gjort opmærksom på det og har nysgerrigt spurgt ind til skiltet.

Det kan fastslås, at letbanestationen ved Rosengårdscentret, skal hedde ’Rosengårdscentret’. Stationen med navnet ’Hospital Syd’ skal ligge ved Nyt OUH’s hovedindgang. Der er ingen planer om, at byens indkøbsmekka fremadrettet skal modtage patienter og behandle skader og sygdomme.

En god forklaring

På Odense Letbane P/S’ hjemmeside er forklaringen, at skiltet er en prototype på de skilte, som skal være på letbanestationerne. Det rigtige skilt vil komme op senere ved Rosengårdscentret.

Det var oprindeligt planen, at prototyperne skulle være testet ved Nyt OUH, der skulle have været den første færdigbyggede letbanestation. Derfor står der ’Hospital Syd’ på skiltene. I realiteten er det dog stationen ved Rosengårdcentret, der bliver bygget først, og det betyder, at den bliver teststation i forhold til skiltningen. Det kan godt være, at typografien og opsætningen på skiltene bliver ændret, inden letbanen kommer i drift i efteråret 2021. Det handler om at teste skilte og infotavler, inden man bestiller til samtlige 26 letbanestationer.