Boligmarkedet i Odense er livligt

Der er gang i bolighandlerne i Odense, hvor det er relativt let at sælge huse og ejerlejligheder. Handlerne afsluttes med ringe afslag og salgstiderne er forholdsvis lave.

Det hævdes, at man hverken kan få en landmand eller en ejendomsmægler til at indrømme det, når det går godt. Data fra boligsiden.dk viser dog, at det ikke er så ringe endda på boligmarkedet i Odense. Til-salg-skilte får hurtigt påklistret klistermærket ’Solgt’. 

Fint salg af villaer og rækkehuse

På et år er salgstiden for villaer og rækkehuse i Odense faldet med 17%. Nu er den gennemsnitlig salgstid på 102 dage i den fynske hovedstad, mens salgstiderne til sammenligning er 158 dage i Danmark som helhed.

Salgspriser er gode – for sælgerne – i Odense. Gennem et år er salgspriserne i gennemsnit steget med 5,7% i Odense til godt og vel 16.000 kr. pr. kvm. Til sammenligning er salgspriserne faldet 7,2% i Aalborg. I Aarhus er priserne steget med 5,0%.

Som køber skal man ikke forvente et større afslag ved indgåelse af handel med villaer og rækkehuse i Odense. Her er afslaget kun på ca. 3,1%, hvilket er 20% mindre end et år tidligere. På Fyn som helhed er der et afslag på 4,5% af den udbudte salgspris.

Ser godt ud for ejerlejlighederne

Også markedet for ejerlejligheder i Odense viser gode takter. På et år er salgspriserne steget 13%, mens salgspriserne i samme tidsrum blot er steget 4% på landsplan. Køberne skal i Odense i gennemsnit af med 21.235 kr. pr. kvm.

Salgstiden er i gennemsnit 71 dage for en ejerlejlighed i Odense, mens tilsvarende tal er 83 og 97 i henholdsvis Aalborg og Aarhus.

På et år er nedslag i prisen på ejerlejligheder faldet med 12,4% i Odense. I Aalborg derimod er det procentvise afslag steget 116,6% på et år.

Ejendomsmæglere er ikke ens

På det odenseanske ejendomsmarked formidles det meste salg gennem i alt 71 ejendomsmæglere.

Når man ser på salget af alle ejendomstyper i Odense, så er der ikke én ejendomsmægler, som sidder på en meget stor del af markedet. De tre mest sælgende mæglere har hver en markedsandel på blot 5%.

Der er dog stor forskel på flere parametre. Blandt mæglere, der har solgt mere end 30 ejendomme det seneste år, er det kun RealMæglerne Odense ApS, der har en salgsrate på 100%, mens andre ligger nede på 60%

Blandt mæglere, der det seneste år har solgt mere end 30 ejendomme, har Danbolig Odense - Tarup/Næsby blot en gennemsnitlig salgstid på 71 dage, mens andre har gennemsnitlige salgstider på mere end 200 dage. Her kan naturligvis spille ind, at ikke alle mæglere har samme varer på hylderne, og nogle ejendomme er sværere at sælge end andre.