Teater Momentum præsenterer verdensmusik i verdensklasse

Foto: Kefaya

I disse år tager det internationale musikerkollektiv Kefaya verden med storm. Priser og anerkendelse regner ned over Kefaya, der spiller hypnotisk musik med elementer af folkemusik fra hele verden.

Ikke mindst har Kefaya fået et særligt godt ry for deres live-optrædener, der begejstrer både anmeldere og publikum. Eksempelvis skrev anmelderen i ‘Times of India’ sådan: ”Kefaya’s concert last week was one event music lovers would have given their right arm for."

Den 5. april får det odenseanske publikum mulighed for selv at opleve Kefaya live, når de står på Teater Momentums scene. Her vil Kefaya levere varen med verdensmusik iklædt en moderne lyd, der betegnes som cutting-edge.  

Om eftermiddagen har Syddansk Musikkonservatorium i Odense arrangeret en workshop med Kefaya på Momentum fra kl. 15-17. Dørene er åbne, og der er gratis entre til workshoppen.

Ubeskrivelig musik

Nogle ting kan kun vanskeligt beskrives med ord. Et eksempel på dette er Kefayas musik, der vanskeligt lader sig beskrive præcist af selv folk i branchen.

Kefayas musik er crossover med synteser af flere musikstilarter.

Kefayas musikunivers rummer contemporary world-fusion med tydelige elementer af guerilla jazz, flamenco, mellemøstlig folklore og etiopisk jazz. Det hele er tilsat elektroniske understrømme.

Musikken er med andre ord grænseløs i den forstand, at den ubesværet og bevidst bevæger sig over forskellige genregrænser.

Hvad er Kefaya?

Kefaya har base i London, og er et internationalt musikerkollektiv af immigranter og internationale artister, som søger et fælles musikudtryk i folke-traditioner fra hele verden.

Navnet Kefaya er et arabisk ord, der betyder ’nok’ i betydningen, at ’nu er nok nok’. Kefaya var betegnelsen for græsrodsbevægelsen bag Det arabiske Forår i 2011.

I 2018 udgav Kefaya debutalbummet Radio International, der blandt andet blev optaget i Palæstina, Indien, Spanien, Italien og England. På albummet medvirkede lokale musikere fra de respektive lande.

Radio International blev i 2018 udnævnt til det 16. bedste album hos det toneangivende magasin Songlines på deres top-50 over de bedste albums med verdensmusik de seneste fem år. ”One of the most intriguing new bands of the year," skrev The Guardian, som gav albummet fire stjerner.

Kefaya har endvidere meget succesfuldt været livemusikere hos kapelmester Sarathy Korwar, der sidste år udgav albummet "My East Is Your West". Stilarten her kan betegnes som indo-jazz fusion.

Kan man indstille sine ører på andet end den almindelige popmusik, er der lagt op til en stor oplevelse på Teater Momentum fredag den 5. april kl. 21:30.

Tryk her, hvis du vil læse mere om Kefaya eller lytte til bandets musik.