Teater Momentum kigger på de åbne sår, som vi giver hinanden

Foto: Teater Momentum

Teater Momentums nye forestilling hedder ’Det jeg gør imod dig’ og belyser, hvorfor det er så svært at tale om det, som vi gør mod hinanden. Kan man være bekendt at rive såret op, når nu vi lige går og hygger os? Og hvad sker der, hvis vi ikke gør det?

I ’Det jeg gør imod dig’ bliver sårene ikke bare blottet, men de undersøges, udfordres, udstilles og kæles for. Gennem forestillingen gnides salt dybt i sårene, før plasteret atter sættes på.

Hvordan reagerer vi på de skrammer vi får?

Allerede fra en tidlig alder lærer vi nogle grundlæggende forholdsregler, der skal sikre, at vi ikke kommer galt afsted. Man må ikke gå over for rødt, og man skal holde fingrene fra en varm kogeplade. Nogle lærer at leve med en høj alarmberedskabstilstand med et øje på hver finger, mens andre vokser op med blind tillid til omverden.

Uanset tilgangen til andre, så vil man af og til støde på mennesker, der bryder dine regler og træder over dine grænser. Og hvad gør man så? Hvad hvis det ikke var med vilje? Skal man konfrontere, glatte ud eller bare gå videre?

Tre arketyper

I forestillingen ’Det jeg gør imod dig’ skaber live-musikeren Mads Brandorff forskellige lyduniverser.

”De der taler med fremmede, taler med fjender”, lyder advarslen fra én mikrofon, mens en kærlighedserklæring til hele verden bliver stønnet i en anden. I disse universer møder vi tre arketypiske karakterer, der på forskellig vis støder sammen – altså gør noget imod hinanden. De tre spilles af Signe Tønning Ebbesen, Astrid Gade og Katrine Åsleff.

Forestillingen ’Det jeg gør imod dig’ er produceret af Kraka Donslund og Signe Kaarsgaard.

’Det jeg gør imod dig’ spilles klokken 19:30 den 4. til 6. januar på Teater Momentum, som betegner sig selv som Odenses lille storbyteater for eksperimenterende scenekunst. Der er publikumsadgang fra Ny Vestergade 18.