Tak Rock 2018 sparkes i gang i morgen i Odense

Første runde af årets Tak Rock-bandkonkurrence bliver afgjort i morgen, onsdag d. 3. oktober. Konkurrencen, der afholdes hvert år og sponsoreres af Royal Beer, er landsdækkende, og Odense er en af de tre byer hvor nye, upcoming rockbands sætter ild under et lokalt spillested, i håbet om at vinde.

Spisestedet Anarkist lægger hus til Tak Rock i Odense. Anarkist, der er en del af Meyers-koncernen, er ellers bedst kendt for sit menukort, hvor de fleste af retterne indeholder ingredienser man normalt kun finder i øl - og i forlængelse heraf et varieret batteri af mikrobryg. Anarkist ligger meget passende i Albanigade, der altså kan se frem til en tordenstorm af rock'n'roll fra i morgen klokken 19.30 og frem til 23.00.

De andre koncerter foregår på Hard Rock Café i København og i Skanderborg på Walthers Musikcafé. Fra hver koncert udvælges de to bands, der har leveret den bedste koncert ifølge publikum.

De seks udvalgte bands mødes til rytmisk kappestrid i DR's Koncerthus' Studie 2 allerede d. 12. oktober, hvor bandet The Minds of 99 vil sidde i dommerpanelet. Præmien for at vinde hele Tak Rock-konkurrencen består blandt andet af retten til at varme op for The Minds of 99, når de gæster Posten i Odense sidst i november. Og det kunne jo være ret fantastisk hvis denne opvarmning skulle vise sig at være lokal.

Seks vidt forskellige bands

De seks bands man kan opleve på Anarkist onsdag aften understreger hvor bredt man kan definere rockgenren. Der er nærmest noget for enhver smag, heraf et par bands der nok vil forekomme herligt malplacerede på et sted som Anarkist. Det sagt sønderknuste to lokale dødsmetalbands, Terropy og Arcenic Addicts, Musikbiblioteket i Borgenes Hus under sidste uges Skrækfest 2018, og det er ikke forfærdeligt mange år siden at de danske blackmetal-kultister fra Solbrud åbnede en udstilling på Brandts Klædefabrik. Der er intet sted i Odense, der ikke bliver bedre af en rock- eller metalkoncert.

Odense er repræsenteret til Tak Rock 2018 af to bands: Albumaktuelle MAWIC, hvis musik indikerer at den storladne stadionrock fra 80'erne bestemt ikke har eksisteret forgæves, og punk-kvartetten [psd]. [psd] spiller aggressiv arbejderklasse-smadder fra dengang far var hooligan, i et højt tempo og med masser af humor. Odense-punkerne er blandt de bands der skiller sig mest ud i konkurrencen, både hvad musikken angår, men også på grund af deres kvindelige forsanger.

Du kan høre Mawics nummer "Crazy Fool" her:

Mawic - Crazy fool

Gæster fra Kolding og København

En kvindelig forsanger finder man dog også hos gæsterne fra Kolding, det melodiske dødsmetalband Blindheart. Blindheart er mange steder blevet sammenlignet med det verdenskendte svenske band Arch Enemy, især i anmeldelserne af deres juni-udgivelse, EP'en WOLF.

Fra Kolding kommer også The Slowstarters, der hvad medlemmerne angår vist bliver alderspræsidenter på scenen på Anarkist. Bandet spiller klassisk, melodisk rock, i et noget lavere gear end de indtil videre præsenterede bands.

I omegnen af samme genre, men dog mere moderne og mildt indie-inspireret, finder man københavnerne Sylvias Perfume, der har godt fat i den bløde, meditative rockmusik. Alternative/Grunge/Punk-ensemblet Vokadin - ligeledes fra København - er et veteranband i forhold til resten af feltet. De har spillet siden 2011 og har et anmelderrost fuldlængdealbum, "My Fix Before Yours", bag sig.

Der er fri entré for publikum på Anarkist, så hvis man har lyst til at støtte den danske og odenseanske rockundergrund med sin blotte tilstedeværelse, er koncerten onsdag et glimrende bud på hvordan man gør det.

Du kan finde eventet på Facebook her.