Tag lommelygten med på Brandts og kast nyt lys over kunstværkerne

Brandts inviterer til ’nat på museet’. Tænd lommelygten og åbn øjnene for en anderledes sanseoplevelse af kunst, når museet skruer ned for lyset og op for hyggen.

Det er den 14. november fra 19:00 til 21:00, at Fyns fire kunstmuseer: Clay i Middelfart, Johannes Larsen Museet i Kerteminde, Faaborg Museum og Brandts dæmper lyset.

På Brandts, byens museum for kunst og visuel kultur, åbnes alle udstillinger i forbindelse med eventet, hvor der er fri entré. Det er første gang, at hele museet er åbent til Kunst i mørke. Der vil dog ikke være åbent i butikkerne i Brandts Passage.

Perfekte udstillinger til halvmørket

Annette Sandhøj, der er ansvarlig for eventet Kunst i mørke på Brandts, fortæller, at museet ikke laver en særlig udstilling i forbindelse med eventet. Annette Sandhøj fremfører, at flere af museets igangværende udstillinger passer rigtig godt til Kunst i mørke.

For eksempel udstillingen ’Into the Unknown – en rejse gennem science Fiction’ har mørke i sig og rummer elementer af noget spooky. Udstillingen har også specielle lyseffekter, der vil opleves særligt godt i halvmørket.

Også fotoudstillingen ’Photography to end all photography’ handler om grænsefladerne mellem lys og mørke, og passer dermed fint til at blive oplevet i lommelygternes skær.

En særlig æstetisk oplevelse

Normalt er de udstillede værker badet i lys. Når man bevæger sig rundt med en lommelygte, bliver man sin egen lysmand, og man kan selv bestemme lysets vinkel på de enkelte værker. Man kan så at sige selv kast nyt lys over værkerne.

Kunst i mørke handler ikke om at skabe opmærksomhed omkring Brandts, der med cirka 95.000 besøgende årligt er Fyns mest besøgte kunstmuseum.

”Det afgørende er at give besøgende mulighed for at få en helt anderledes æstetisk oplevelse,” fastslår Annette Sandhøj. ”Alene det at være i disse rammer med søjler og store gange i halvmørket vil være en flot oplevelse”.

Efter eventet vil Brandts evaluere på det. Måske skal eventet gøre anderledes eller udvides – det må tiden vise. 

Du kan læse mere om eventet på Brandts hjemmeside her.