Synligt militær i Odenses gader - søger efter spor af skud

Foto: Niclas Jessen

Forsvarets Advanced Search Capacity hjælper i dag Fyns Politi med at lede efter spor i forbindelse med to skudepisoder tidligere i år i Vollsmose. Søgningen foregår i området omkring Vollsmose Allé mellem Åsumvej og Bøgeparken.

Det forventes, at sporsøgningen vil påvirke morgentrafikken på Vollsmose Allé, der er en af indfaldsvejene til centrum. Den 29. januar og den 20. februar 2019 blev der affyret skud i Vollsmose, og politiet er interesseret i at afdække hændelserne bedst muligt. I den forbindelse har man også brug for alle tekniske spor, og der er Advanced Search Capacity hidkaldt. Fyns Politi forventer sporsøgningen vil være afsluttet midt på eftermiddagen. Politiet ønsker at have stærkest mulig sag

”Der skal ikke herske tvivl om, at det er en yderst alvorlig sag at skyde i det offentlige rum, og
derfor er det helt afgørende, at vi får afdækket alle spor i sagen, så vores efterforskning kommer til at stå så stærk som overhovedet muligt. Vi har tidligere afsøgt området med hunde, men Forsvarets Advanced Search Capacity har meget fintfølende udstyr, der kan finde selv meget små metalfragmenter - fx fra et projektil, som end ikke de bedste hundesnuder kan opspore”, siger vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

I forbindelse med skudepisoden den 20. februar har Fyns Politi varetægtsfængslet fem personer. Fyns Politi antager, at begge skudepisoder var en del af bandekonflikten mellem to grupperinger i Vollsmose.