Seniorerne skal op på cyklen i september

Målet med den nye kampagne er, at endnu flere seniorer vælger cyklen, når de fx skal handle ind eller mødes med venner. Foto: Odense Kommune

I en ny kampagne med navnet Cykelglade Seniorer kan cyklister, der har nået den alder, hvor man er stoppet på arbejdsmarkedet blandt andet komme guidede cykelture rundt omkring i Odense. Målet er, at flere seniorer i Odense skal tage cyklen i det daglige.

Det handler hverken om at køre hurtigst eller længst, når Cyklisternes By inviterer Odenses seniorer op på cyklen i september. Nej, det handler om at få nye, sunde vaner med at cykle til de daglige gøremål, mens du oplever nye sider af din by.

Cykelglade Seniorer er navnet på en ny kampagne, som skal få flere seniorer til at vælge cyklen i hverdagen, og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) håber, at mange vil tage imod tilbuddet.

"Det er utrolig sundt at cykle, og det træner både kondition og motorik. Desuden giver det en stor frihed at være cyklist, som hjælper os med at klare dagens indkøb eller besøge venner og familie. Det ved mange af Odenses seniorer allerede, og forhåbentlig giver kampagnen flere lyst til at cykle. Man skal blot møde op for at deltage, og så kan man møde nye mennesker og opleve Odense og byens udvikling fra cyklen. Det håber jeg, at mange vil benytte sig af," siger Jane Jegind.

Cykelglade Seniorer minder i sin opbygning om kampagnen "Vi cykler på arbejde". Deltagerne skal notere antallet af daglige cykelture i et skema, og det er naturligvis tilladt at udfordre sig selv ved at vælge cyklen lidt oftere end normalt.

Alle deltagerne er - uanset antal ture i september - med i lodtrækningen om en middag for to, gavekort til Odense Cityforening og en tur i biografen, hvis de afleverer et udfyldt skema senest ved afslutningsarrangementet.

Måneden igennem er deltagerne inviteret med på en lang række guidede cykelture, som er på mellem seks og 18 kilometer. Turene går f.eks. Lumby Mølle, Nyt OUH, Elmelund Skov, Hollufgaard og Carl Nielsens Barndomshjem. Programmet kan findes på hjemmesiden for Cyklisternes By. 

Seniorhus danner rammen om start

Cykelglade Seniorer begynder mandag den 2. september, og det bliver markeret med et opstartsarrangement i Seniorhus Odense.

Det begynder kl. 10, og her får deltagerne udleveret skema, som turene skal registreres på, program over de guidede ture samt en goodiebag med ting, der kan blive nyttige i kampagnemåneden. Velkomsten står by- og kulturrådmand Jane Jegind for, mens Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, fortæller om "Cykellandet Danmark - Sund på cykel hele livet". 

Der er kaffe og kage til de fremmødte, og hvis cyklen er medbragt, får den smurt kæden og pustet luft i dækkene. Seniorer, der ikke har mulighed for at deltage i opstartsarrangementet, kan finde skemaet på www.cyklisternesby.dk.

Om Cyklisternes By i Odense

Cyklisternes By inviterer Odenses seniorer op på cyklen med en kampagne og en række guidede cykelture i hele september. Kampagnen er målrettet personer, som er stoppet på arbejdsmarkedet.

På appen Odense Rundt kan du få et overblik over mødestederne for de guidede cykelture i september. Den kan hentes i App Store eller Google Play. Fra din computer, tablet eller windows-telefon kan du besøge www.odenserundt.dk.