Sådan! Odense gik 110.000 hjem til velgørenhed

Den populære tv-vært Jakob Riising ledte slagets gang fra scenen. Foto: ECCO

Odenseanere gik i dag 110.000 kr. ind til SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen ved dette års ECCO Walkathon.

Tilbage i slutningen af 90’erne ønskede ECCO’s grundlægger Karl Toosbuy at skabe et løb for folk, som gerne ville gå.

Den grundtanke blev startskuddet til ECCO Walkathon, der i år ”går en forskel” for 20. år i træk sammen med tusindvis af danskere. Odenseanere kunne i dag vælge mellem tre ruter: Familieruten på seks kilometer, Just Walk på 10 kilometer og Halvmarathon ruten på 21,6 kilometer for de mere gåglade.

Ligesom de forgangne år handler ECCO Walkathon om, at deltagerne "går penge ind med fødderne". For hver kilometer deltagerne går, donerer ECCO 7,50 kr. til enten Hjerteforeningen eller SOS Børnebyerne. Som deltager bestemmer du selv, hvilken af de to organisationer skal modtage dit bidrag.

”I mange år har motionstrenden været løb i alle afskygninger, men en gåtur som motionsform vinder større og større anerkendelse i hele verden – og så oplever vi hos ECCO, at det appellerer til mennesker at gå en tur for en god sag. Dette vil vi i ECCO fortsat stadig gerne udnytte til at give tilbage til det samfund både i Danmark og Globalt, som ECCO er en del af. ECCO Walkathon er blevet et succesfuldt tilbagevendende event, som vi i ECCO er stolte af, i år kan fejre 20. år,” udtaler Vivi Okholm, der er Global Sponsorship og eventmanager i ECCO samt ansvarlig for ECCO Walkathon.

ECCO Walkathon fortsætter til Aarhus den 28. september og Kolding den 12. oktober.