Der inviteres til grin og eftertænksomhed i den nye vinterrevy med titlen ’Revyen i Byen’. Bag revyen står erfarne kræfter, der i ti år har lavet sommerrevyen ’Revy i Teltet’ i H.C. Andersen Skoven.
’Revyen i Byen’ opføres på Den Fynske Opera, som de færrest nok vil forbinde med revy. Der har dog tidligere været revy i den smukke bygning på hjørnet af Ny Vestergade og Filosofgangen lige over for Munke Mose. Det var dog helt tilbage i 1894, hvor stedet hed Odense Folketheater. Nu bringes nyt revy-liv ind i bygningen.
Klassisk lagkage
Ifølge revydirektør Sune Krintel kan revypublikummet se frem til en god lagkagerevy med mange afvekslende lag. Der vil være sketcher, viser, monologer og ’shorties’ – små og muntre overgange mellem numrene.
Ikke kun strukturen er klassisk i revysammenhænge, også indholdet er som revypublikummet forventer. Der bliver masser at grine af og plads til den stille humor. ”Men det specielle ved revy i modsætning til andre former for komik er, at der er en dybere mening,” understreger Sune Krintel.
Ordet ’revy’ betyder tilbageblik, og Sune Krintel vil gerne med ’Revyen i Byen’ behandle og kommentere på aktuelle forhold, som berører folk. I ’Revyen i Byen’ vil for eksempel Putin, Trump og Danske Bank med flere bliver spiddet med humor, men det handler i høj grad også om, at vi kommer til at grine lidt af os selv.
Årets første revy er ikke kun for odenseanere
Af hensyn til udenbyspublikum tages ingen lokale emner op i ’Revyen i Byen’. Det betyder, at der for eksempel ikke vil falde kække bemærkninger om letbanen i denne omgang.
Sune Krintel forklarer, at mange vinterrevyer er opsamlinger på sommerrevyer fra sidste sommer. Altså er indholdet i meget høj grad numre, som er blevet spillet om sommeren. Men sådan er det ikke i ’Revyen i Byen’, hvor der ikke er tale om genbrug. Tværtimod er ’Revyen i Byen’ årets første revy med ene nye numre. Sune Krintel kan sagtens forestille sig, at nogle af numrene fra ’Revyen i Byen’ vil blive taget op af andre revyer til sommer.
Rutinerede revyfolk
Bag ’Revyen i Byen’ står ikke mindst Sune Krintel, der foruden at være revydirektør er tekstforfatter, komponist og kapelmester. Særligt holder han af at være kapelmester, hvilket han også har været i mere end 20 revyer.
’Revyen i Byen’ har Liselotte Krogager som instruktør, hvilket ikke er nyt for hende. Hun har tidligere i tre sæsoner været instruktør for ’Revy i Teltet’ og kender holdet bag rigtig godt. Også på scenen er Liselotte Krogager kendt i revysammenhænge. I 2018 blev hun nomineret som Årets revykunstner - kaldet Årets Dirch.
Skuespillerne er foruden Anja Torp Due Krintel, Sara Gadborg, Katrine Sofie Groth Holm, Jan Larsen, Kim Brandt og Lasse Winkler. Det er afgjort et revystærkt hold, hvoraf alle på nær Sara Gadborg og Kim Brandt tidligere har medvirket i ’Revy i Teltet’.
Revyens koreograf er Helena Dong, der de sidste 10 år har lavet mange forskellige typer forestillinger rundt om i landet.
Der er premiere på Odenses nye revy den 18. januar. Spilledatoerne er fra premieredagen og til og med den 26. januar.