Odense Byområder – hvor skal du bo i Odense?

Foto: Shutterstock

Odense C

Odense City består af det centrale Odense og har postnr 5000. Langt størstedelen af indbyggerne i Odense bor reelt udenfor for C, som er et område præget af gågader, butikker og caféer, ligger mestendels nord for Odense Å, og inkluderer de historiske kvarterer, hvor man oplever hyggelige gamle middelalder huse, gårdsplader, og der er jævnligt torvedage, hvor de handlende stiller boder og stader op.

Odense M

I Odense har de som noget helt særligt både et centrum (Odense C) og Odense Midt (Odense M). Odense M er området lige syd for Odense C og nord for Odense Å, og er bygget op omkring Munkerisvej og Niels Bohrs Alle.  I Odense M finder man Hunderupkvarteret, som er et meget eftertragtet område i hele Odense. Kvarteret opstod i 1800-tallet, hvor velhaverne forlod city for at slå sig ned et sted med god plads, store villaer og stadig tæt på city. Den mest attraktive vej i Hunderupkvarteret er nok Langelinie, hvor man finder mange dyre boliger – et eftertragtet område for både velhavende køber og ejendomsmægler.

Nord for Hunderupkvarteret finder man som nævnt City, med butikker og restauranter, og mod syd finder man naturen tæt på, i form af Hunderup-skoven og Skovsøen.

I Odense M findes der Hunderupskolen, et gymnasium og et privathospital.

Dalum

Stik vest  for Hunderupkvarteret og Odense M, og sydvest for City, finder man Dalum, der ogås har mange eksklusive kvarterer og boliger, og også et levende byliv med mange butikker. Navnlig Fruens Bøge  betragtes som det nok mest eftertragtede område i Dalum.

Odense Havn

Dagene med Lindøværft og industrihavn er for længst overstået, og havnen er der etableret en række kulturtilbud, såsom det nordatlantiske hus, en H.C. Andersen skulptur, et havebad og en masse restauranter og caféer. I 2003 blev der vedtaget en Byomdannelsesplan for området, og bydelen har udviklet sig til en bydel med fritids- og kulturaktiviteter, boliger og kontorer.

Skibhuskvarteret

Skibhuskvarteret er et karakteristisk område der ligger i Odense C, og er et gammelt arbejderkvarter hvor skibsarbejderne boede ud til vejen der førte ned til havnen og skibhusene. Det er er område der i dag huser mange gode spisesteder, såsom burgerbaren Mauritz, Pizza restaurantren Rosticceria, sandwichbaren Totti, og thaikøkkenet Wokkabox. Der er også et ny-etableret boligområde ved navn Skibhusparken, med 42 nye 4V lejligheder. En Odense ejendomsmægler melder alt udsolgt, hvad vidner om et områdets popularitet.

Latinerkvarteret

Et andet område i C er Latinerkvarteret, et område der summer af kunstnerisk atmosfære og kreativitet, hvor du finder mange gallerier og kunstbutikker, såvel som lækre caféer og spisesteder. Latinerkvarteret har også sig egen hjemmeside.