Ny attraktion i Odense Zoo giver et fugleperspektiv fra trækronerne

Besøgende skal holde tungen lige i munden, når de besøger Bøgetoppen, som giver en unik udsigt over Zoologisk Have og Odense. Foto: Odense Zoo

Årets nyhed i Odense Zoo hedder meget passende Bøgetoppen og appellerer mest til gæster uden højdeskræk. Der er tale om treetop walk i mere end to fuldvoksne hangiraffers højde.

Bøgetoppen er en i alt 252 meter lang tur på wire-ophængte planker oppe i trætoppene. På det højeste sted er man 12 meter over jorden, og man har et godt overblik over byens zoologiske have og Odense Å under sig.

Læring på højt niveau

Det skal gerne være en oplevelse at besøge Odense Zoo, men det er i høj grad også en moderne zoologisk haves opgave at give gæsterne mulighed for at lære om dyrene og deres levesteder. På samme måde er det også både en oplevelse og informativt at bevæge sig en tur op i Bøgetoppen. Undervejs kan man blive klogere på den danske natur og vandets rejse fra jorden til træernes top. Så langt oppe fra skovbunden får gæsterne i mere end i én forstand et andet perspektiv på skoven, end de måske havde i forvejen.

”I Bøgetoppen er der fokus på den danske natur, hvor man kan komme helt tæt på det, som det hele handler om - træerne og de dyr, der lever i dem, og hvor gæsterne kan blive klogere på, hvorfor de danske skove ser ud, som de gør, og hvor naturen er på vej hen,” siger ZOO-direktør Bjarne Klausen. ”Vi håber på, at Bøgetoppen kan gøre vores gæster endnu mere begejstrede for vores hjemlige natur, så vi sammen kan gøre en indsats for at bevare den.”

Vigtigt med naturlige skove

Bjarne Klausen synes, at den danske natur er både fascinerende og bevaringsværdig, men også under pres flere steder. Der er eksempelvis ikke meget vild skov tilbage i Danmark. De fleste skove er dyrkede arealer med lille variation og træer i rækker.

Væltede og udgåede træer fjernes hurtigt for at give plads til nye træer. Derved fjernes også levesteder for eksempelvis flagermusene, der holder til i udgåede træer.

”Vi håber på, at Bøgetoppen kan gøre vores gæster endnu mere begejstrede for vores hjemlig natur, så vi sammen kan gøre en indsats for at bevare den,” siger Bjarne Klausen.