Lysaften gav publikumsrekord i Odense ZOO

Foto: Odense Zoo

Næsten 4.400 gæster besøgte Odense ZOO i forbindelse med årets første lysaften. Det er det højeste antal besøgende i på én dag i januar nogensinde.

Rigtig mange gæster havde fundet vej til Odense ZOO, da haven i lørdags åbnede op til årets første lysaften. I alt besøgte 4.393 gæster haven lørdag den 5. januar, og det er det højeste antal gæster på én dag siden sommeren 2016. Det er samtidig det højeste antal gæster på én dag i januar nogensinde.

"Det er helt vildt. I en normal januar-weekend har vi i gennemsnit mellem 1.000 og 1.500 gæster om dagen, så det er fantastisk at se, hvor mange gæster der bakkede op om årets første lysaften," siger zoodirektør Bjarne Klausen.

En del af forklaringen på de mange gæster kan uden tvivl findes i prisen for lysaftenerne, der kun koster det halve af en almindelig dagsbillet, men samtidig har det også vist sig at være populært med aftenarrangementer i Odense ZOO.

"Vi kan se, at vores gæster er med på idéen, når vi laver anderledes zoo-oplevelser om aftenen. Da vi sidst var over 4.000 gæster på én dag, var, da vi holdt zombie-zoo-aften i forbindelse med efterårsferien i 2018," fortæller Bjarne Klausen.

Tredje år med lysaftener

På lysaftenerne bliver Odense ZOO omdannet til en oase af lys, og som noget nyt kan publikum i år desuden se en fortælling i lys og lyd ved havens shelters. Fortællingen tager afsæt i en dag fra solopgang til solnedgang, hvor landsbyen står op, går på jagt, laver mad og fester.

Det er tredje år i træk, at Odense ZOO afholder lysaftener, hvor man fra klokken 17 kan opleve ZOO helt anderledes, end man normalt ser den, og samtidig er det i år til en billigere pris.

En billet til lysaftenerne koster 90 kroner for voksne og 50 kroner for børn. Det er halv pris i forhold til de normale dagsbilletter. Der er fri entré for årskortholdere.

Der er lysaftener hver lørdag i januar og februar fra klokken 17 til klokken 21.