Legendarisk værtshus bliver til lejligheder

Mange fynboer har været forbi det legendariske værtshus på en munter aften. Foto: Lige på Trapperne

Værtshuset Lige På Trapperne i Ny Vestergade er lukket. Håndværkerne er allerede i gang med at rive det gamle, nikotinmørknede bodegainteriør ud, for stamstedet kommer ikke til at genopstå som værtshus. Der skal i stedet være lejeboliger, der altså kommer til at ligge i lækre omgivelser, lige ned til Munke Mose og Odense Å.

Der vil være direkte udsigt fra lejlighederne til Carl Hugo Liisbergs unikke vandskulptur, Havhesten, der i sin tid lagde navn til værtshuset på Ny Vestergade 19. Skænkestuen blev første gang åbnet for 43 år siden, i 1976, under dette navn, og udviklede sig med årene til at blive et af Odenses hårde steder, med slagsmål og narkosalg. Værtshuset har løbende skiftet navn til blandt andet Åkanden, Lygten, Puma’s og tilbage til Havhesten.

Det var i denne inkarnation, at værtshuset i 2010 lagde lokaler til et tragisk drab, hvor stamgæsten Henrik Pedersen blev skudt gennem et vindue. Det viste sig, efter flere års opklaringsarbejde, at de to gerningsmænd, der begge tog aktiv del i den dengang verserende bandekrig, havde taget fejl af Henrik Pedersen og et medlem af Hells Angels. Efter tragedien skiftede stedet navn til Drønnerten, og herefter 5 Trin Op.

Ikke på grund af ballade

Ifølge bygningens ejer, direktør Stefan Schmidt fra Høyer & Schmidt Finans ApS, er det dog ikke stedets brogede historie, der nu får selskabet til at nedlægge Lige På Trapperne.

”Forpagteren har selv valgt at lukke værtshuset ned,” siger Schmidt. ”Han sagde, at han ikke kunne få det til at løbe rundt mere, så nu har vi valgt at omskabe ejendomme til bolig i stedet for at finde en ny forpagter.”

Selskabets ansøgning om at opføre boliger i stedet for erhverv er blevet godkendt af By- og Kulturudvalget, og en grundig renovering vil genskabe den oprindelige facade fra før værtshuset åbnede. Lige På Trapperne var det sidste værtshus i Ny Vestergade, der de sidste år er blevet omdannet til en såkaldt leg- og opholdsgade, der binder gågadesystemet sammen med Munke Mose. Savner man et brunt værtshus er det nærmeste nu Restaurant Dania på Vesterbro 26.