Vel nok Danmarks mest produktive og alsidige forfatter, Kim Fupz Aakeson, har skrevet filmmanuskripter, romaner, novellesamlinger, tegneserier, radiodramatik, skuespil og genrekrydsende bøger. Tilmed har han skrevet for børn, voksne og alle derimellem.
Kim Fupz Aakeson møder sin store og brede læserskare tirsdag den 5. november i Litteraturmaskinen, som er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet, samt Bog & idé i Odense. Arrangementet finder fysisk sted i en anden ’maskine’, nemlig Kulturmaskinen.
En aften ombord i Bådens navn
Lektor Finn Wiedemann fra SDU vil til arrangementet i Litteraturmaskinen samtale med Kim Fupz Aakeson. Særligt vil aftenen dreje sig om Kim Fupz Aakesons seneste roman ’Bådens navn’, der udkom på Gyldendal i 2018.
Romanen, der er for voksne, er en finurlig fortælling om en misfornøjet kvinde, som nok kunne have gjort lidt mere for at redde sin mand fra druknedøden. Ægteskabet var dog allerede forlist.
I romanen skriver Kim Fupz Aakeson personerne ind i et grænseområde mellem det tragiske og det komiske. Bådens navn var nomineret til DR Romanprisen 2019.
Det er ikke nyt for Kim Fupz Aakeson at skrive til det voksne publikum. Hans første roman for voksne, ”Min Laslo”, blev udgivet i 1993, og siden har han udgivet yderligere ni romaner og fire novellesamlinger.
Et forfatterskab på over 80 udgivelser
Kim Fupz Aakeson har en stor bibliografi, der som nævnt spænder over mange genre. Mest kendt er Kim Fupz Aakeson som forfatter af omkring 50 bøger til børn. Her skal ikke mindst nævnes den fantastisk populære serie af billedbøger om drengen Vitello.
Kim Fupz Aakeson er uddannet manuskriptforfatter fra den danske filmskole. Som filmmanuskriptforfatter har han haft stor succes hos det brede publikum. Han har skrevet manuskripter til en række af nyere dansk films største succeser, heriblandt ’Den Eneste Ene’, ’Okay’, ’Se til venstre, der er en svensker’ og ’Unge Astrid’.
Den 61-årige succesforfatter har gennem årene siden første udgivelse i eget navn i 1982 modtaget megen hæder og en lang række priser fra Orla-prisen til en Æresbodil for sit bidrag til dansk film.
Før Kim Fupz Aakeson begyndte at skrive i eget navn, og mens han i starten slog sit navn fast, var han også freelance illustrator for danske aviser og tidsskrifter.