Den amerikanske drøm lever - eller hva'? Biblioteket undersøger sagen

Journalist og forfatter Ole Sønnichsen vil fortælle spændene historier. Foto: Odense Biblioteker

I efteråret sætter Hovedbiblioteket i Odense fokus på den amerikanske drøm. I tre foredrag er der mulighed for at komme tættere på danskeren, der steg til tops hos General Motors, historien bag den amerikanske drøm samt historien om danskernes udvandring til Amerika. Foredragene finder sted på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus i september og oktober.

Hvordan kunne danskeren William Knudsen være med til at ændre Anden Verdenskrig? Hvad fik mange danskere til at udvandre fra Danmark og søge lykken på den anden side af Atlanterhavet? Og hvordan er det med den amerikanske drøm? Lever den endnu?

Alle disse spørgsmål kan du få svar på, når Odense Hovedbibliotek i efteråret inviterer til tre foredrag om den amerikanske drøm.

"One Dollar Man"

Journalist og forfatter Ole Sønnichsen fortæller om cykelsmeden William S. Knudsen, som udvandrede fra Danmark i 1900 og kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev øverste direktør for General Motors. I 1930'erne var han en af USA's bedst betalte erhvervsledere og endte i spidsen for 11 millioner arbejdere på 1200 amerikanske fabrikker, der var med til at vende de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig.

Om foredraget

  • Foredraget er støttet af Statens Kunstfond.
  • Foredraget finder sted torsdag d. 12. september 2019 kl. 19.00-20.30 på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus.
  • Billetpris: 60 kr./40 kr. for medlemmer af arrangementsklubben De Nysgerrige.
  • Billetter købes via odensebib.dk
  •