Claus fra Gift ved første blik: ”Jeg gider ikke ses som et mobbeoffer, for det er jeg ikke.”

Parret efter de netop havde sagt ja til hinanden for rullende kameraer. Foto: DR

For et par uger siden kunne man se Claus blive gift ved første blik i bedste sendetid. Sidenhen har medierne ikke været stille, og der er blevet lagt meget vægt på Claus’ barndom, hvor han blev mobbet. Det vil Claus dog gerne tage afstand fra – han gider nemlig ikke have offerrollen på sig. Vi har taget en snak med Claus om at blive gift ved første blik.

Vi har stillet Claus fra Gift ved første blik en række spørgsmål. Læs med her, hvor han fortæller om sin deltagelse i programmet.

Hvordan var det at være med i programmet?

”Jamen jeg synes, at det har været en rigtig god oplevelse. Jeg har ikke rigtig noget at udsætte på, at have været med i det. Jeg har lært rigtig meget om mig selv. Det har generelt været en god oplevelse.

Det er noget med, at I ser hinanden på video inden, at I bliver gift – havde du lagt mærke til din kone i blandt videoerne?

”Man ser sådan en video på otte sekunder af alle, der er gået videre i processen, hvor man så skal vurdere de her videoer. Og jeg kunne bare huske hende fra hendes udseende og de ting hun snakkede om, at hun lavede. Det havde jeg bidt mærke i. Der var et par deltagere, jeg bed lidt mærke i, og der var hun en af dem. Det jeg bed mærke i, det var blandt andet hendes udseende, men også de ting hun laver. For eksempel at hun er kreativ og sådan nogle ting. Det lød meget spændende.”

Hvad sagde din familie og venner til, at du ville være med i Gift ved første blik?

”Jeg har kun fået positive tilbagemeldinger hele vejen igennem. Både familie, venner, kollegaer og alle jeg har snakket med. Mange har syntes, at det har været rigtig spændende, og synes også, at jeg er mega modig. Og det synes jeg jo, at alle der er med i det, de er. For det her med at møde en som man ikke kender og så sige ja til hinanden, der skal alligevel en helt del mod til.”

Hvorfor ville du gerne være med i Gift ved første blik?

”Fordi jeg ikke har kunne finde hende, jeg skulle være sammen med, og så tænkte jeg, at den her måde, det var en måde, hvor der var nogen der faktisk tog stilling til, at man matchede, og måske så på nogle andre ting, end dem jeg selv ser på. I forhold til hvad der er godt for mig. Så simpelthen for at få et andet syn på, hvad det egentligt er, at jeg har behov for. Jeg vidste ikke, om der var et match til mig, men så kunne jeg alligevel lære en masse om mig selv, også gennem de 500-600 spørgsmål der er gennem hele processen.

Hvor godt synes du, at dit match var?

”Jeg tænker, at udseendemæssigt, der har man ramt meget godt. Der er nogle ting, som jeg måske ville have valgt fra, hvis det var en jeg havde mødt på Tinder eller i Netto. Det største punkt er nok afstanden, hvor jeg ville have valgt fra, fordi jeg ikke umiddelbart ville kunne se, hvordan det skulle hænge sammen. Om der så har været andre ting. Det må man ligesom se videre i programmet.”

Hvordan var det at se sig selv på tv?

”Det var okay. Jeg synes, at jeg er blevet skildret, sådan som jeg er. Og jeg er også hele vejen igennem været mig selv. Selvfølgelig er der nogle få nuancer, som man måske ikke selv lægger mærke til, som man gerne vil have været foruden, men det er jo sådan, at jeg er. Det har egentligt været rigtig fint at se mig selv i det. Det er ikke sådan, at jeg har været flov over det.”

Hvad tror du folks reaktion bliver på din personlighed i programmet?

”Jeg har allerede fået reaktioner, hvor der er mange, der har lagt mærke til, at jeg er meget rolig. Og at jeg virker sød og sådan. Jeg tror også, at det er det billede, som mange får af mig ud fra det de har set. Men om det er det billede, som holder ved hele vejen igennem. Det er jeg spændt på, for jeg har ikke selv set mere, end det der er vist nu. Men om det er anderledes. Det kan jeg ikke rigtig udtale mig om. Men det der har irriteret mig mest her ud fra det første afsnit, det er nok, at der har været så meget fokus på min fortid, fordi at jeg har været mobbeoffer, men det er jeg ligesom kommet over. Men jeg ser ikke mig selv som et offer i den situation, som jeg er i nu. Der ser jeg mig som et menneske, der ligesom har brugt min fortid til at skabe nutid. Og de to ting kombineret det er med til at skabe min fremtid. Så jeg har lært rigtig meget om mig selv de sidste mange år. Selvfølgelig er der stadigvæk noget jeg bearbejder, men har vi ikke alle sammen det?”

Hvordan håber du så, at folk tænker om dig?

”Jeg håber, at man ikke kun ser mig som det her mobbeoffer, for det er ikke sådan, at jeg ser mig selv. Men at man ser mig som et mennesker der har været igennem nogle ting, og som har en forhistorie med. Det er det, der har gjort mig til den jeg er i dag.”

Har din deltagelse i programmet ændret din holdning til kærlighed?

”Nej det har det faktisk ikke. Jeg er blevet bevist om, at der er mange forskellige nuancer af, hvordan og hvorledes man forstår kærlighed, men det har ikke ændret min grundlæggende holdning til kærlighed.”

Hvad sagde dit arbejde til din deltagelse?

”Igen så har jeg faktisk kun fået positive tilbagemeldinger. Man kan sige, at jeg har bevidst valgt ikke at lave optagelser på mit arbejde. Simpelthen af hensyn til de borgere, som jeg arbejder med. Så der ikke var nogen af dem, der skulle komme i klemme i det. Men jeg har også været meget klar omkring, at fordi at jeg kommer på fjernsyn, så er jeg ikke ændret som person. Så jeg er stadig den samme person, som før de har set mig på fjernsyn. Det er egentligt blevet taget ret godt i mod.”

Hvad interesserer du dig for?

”Ud over at jeg spiller lidt hyggehåndbold, så er jeg jo i gang med at renovere huset, og så er jeg jo helt vild med at være på, i og ved vandet. Så det er noget jeg nyder, når jeg har muligheden for det. Og så er der jo de der almindelige ting med kammarater og familier.”

Du kan se Claus klokken 20.00 torsdag aften på DR 1
 

Venner og familie var samlet til brylluppet. Foto: DR