Stor iværksætterfestival: Lær af andres succeser og fuckups

Odense har et virkelig godt iværksættermiljø. Odense har blandt andet overhalet Århus, og ligger på en delt andenplads i Danmark efter København, når man ser på etableringsraten af nye virksomheder. En ny ugelang festival skal hjælpe de etablerede iværksættere, og dem der blot har en god idé og overvejer at tage springet.

Der er tale om en bred festival, som byder på mange informationer fra eksperter, samt plads til erfaringsudvekslinger imellem de cirka 800 deltagende iværksættere. Der lægges i høj grad også op til mulighed for netværksdannelser og fællesskaber i iværksættermiljøet. Ydermere uddeles IværksætterOdense-prisen 2018.

Festivalen, der varer fra den 12. til 16. november, finder primært sted i Odense, men der er også enkelte arrangementer i Svendborg og Fredericia. I Odense rammer festivalen lokationer som for eksempel Odeon, Stjerneskibet, Odense Filmværksted, IT-møllen, SDU, Byens Højskole og Syddanske Forskerparker.

Et varieret program 

Der er 17 meget forskellige programsatte aktiviteter og workshops fordelt over hele ugen. Mandag d. 12. november er der kick-off i Odeon. Her kan man blandt andet høre den kendte og kreative iværksætter, Tobias Hamann, holde et underholdende foredrag med titlen "Kagemannen - uden opskrift!" Man kan også opleve Emilia Van Hauen, der er en erfaren og udfordrende sociolog med et friskt syn på den danske iværksætterkultur. Hun vil give et foredrag med titlen ”Succestyranniet - og vejen ud”. 

Resten af ugen går det løs med vidensdeling om startup, entreprenørskab, innovation, salg, forretningsplaner og meget mere. Der bliver naturligvis også tid til en fest for iværksætterne.

Iværksætterfestivalen afsluttes fredag hos CoworkingPlus, hvor der inviteres til ’Fuckup Nights’ med iværksættere, som ærligt fortæller om fejl og dyrekøbte erfaringer, de har gjort som iværksættere.

Vigtigt for Odense Kommune

Odense Iværksætterservice ved Odense Kommune står bag iværksætterfestivalen, der også støttes af flere private sponsorer og samarbejdspartnere.

Det er et vigtigt arrangement for både iværksættere og Odense Kommune, mener rådmand Jane Jegind (V):

”Odense har brug for virksomheder i vækst og nye iværksættere, og festivalen er et spændende tilbud, hvor man kan blive klogere, etablere nye netværk og skabe grobund for de gode ideer.”

Chef for Erhvervskontakten i Odense Kommune, Anette Pihl Nielsen supplerer rådmanden.

”Vores overskrift på festivalen er ’Viden, Netværk og Fællesskaber’. Vi arbejder altid på, at du går klogere hjem med værktøjer, som du kan bruge i morgen i din virksomhed. Det er vigtigt for os at vise, at vi har mange ressourcer i Odense og på Fyn, og under festivalen vil man møde masser af andre mennesker og få udvidet sit netværk og fællesskab,” fastslår Anette Pihl Nielsen.

Det går godt i Odense

Som nævnt indledningsvist er der fint grøde i iværksættermiljøet i Odense i disse år, hvilket glæder Anette Pihl Nielsen, som kalder det ”vildt spændende”.

Som mulige årsager til optimismen blandt iværksætterne i Odense påpeger Anette Pihl Nielsen:

”Det er en fælles bevægelse, som også hænger sammen med, at man politisk har valgt at satse på vækst. Vi har fået så mange store events som H.C. Andersen Festivals og Tinderbox, og vi har store anlægsprojekter som letbanen og supersygehuset, der er et signal til omverdenen om, at Odense virkelig rykker nu. Det giver iværksættere tro på, at fremtiden er god, og at Odense er et godt sted at etablere sig.”

Du kan finde programmet og tilmelde dig de forskellige arrangementer til iværksætterfestivalen her.