Dyrt værktøj, røgkanon og byggematerialer: Poltiet efterlyser ejere til tyvekoster for en million

Byggepladser er et yndet mål for tyve. Foto: Shutterstock

Fyns Politi beder borgere over hele landet om hjælp til at finde ejerne til de resterende tyvekoster fra et stort fund i Ørbæk på Østfyn. Teorien er, at tyvekosterne kan stamme fra indbrud i hele Danmark.

Der er primært tale om tyvekoster fra indbrud i virksomheder og på byggepladser – det er fx stillads-dele, bjælker, en røgkanon, boremaskiner, industristøvsugere, båndslibere, søjleboremaskiner, affugtere og projektører, men der er også andre effekter.  

Du kan se billeder af tyvekosterne her

Stammer fra både Fyn, Sjælland og Jylland

Fyns Politi mener, at kosterne stammer fra tyverier både på Fyn, i Jylland og på Sjælland, så vi håber, at så mange som mulige vil kigge på billederne. 

Det var et par nysgerrige betjente fra Fyns Politi der gjorde det spektakulære fund i juli måned, da de på patrulje i området bemærkede en bil uden nummerplader, lidt gemt væk ved en maskinhal i Ørbæk. Ved et grundigere eftersyn holdt der også en anden bil uden nummerplader, og betjentene besluttede derfor at kigge sig lidt nærmere omkring. Her opdagede man så, at maskinhallen var fuld af tyvekoster – bl.a. entreprenørmaskiner, dyre biler, et par både og meget andet.

"Vi vurderer, at der er koster for ca. én mio. kr. tilbage og ved at bede borgerne om hjælp, håber vi at kunne finde ejerne til de sidste ting," siger politikommissær Finn Allan Wegner fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.