Find den bedste madras til en god nattesøvn

Foto: Shutterstock.com

Har du brug for en ny madras? Så kan du læse mere på Sengeguruen.dk, så du får den bedste nattesøvn. Nattesøvn er nemlig medvirkende til overskud i hverdagen og energi til at klare dagens pligter. En del af nattesøvnen handler om en god seng, madras, dyne og pude samt gode omgivelser. Der skal være ro omkring dig, så du kan slappe helt af i dit soveværelse. Det handler om i en travl hverdag at kunne finde ro inden sengetid. Du skal finde en ro i soveværelset og ligge godt hele natten. På den måde får du den bedste nattesøvn, og er klar til en ny dag. Du må derfor heller ikke undervurdere vigtigheden af en god madras til din seng.

En madras kan være mange ting

En madras er ikke blot en madras. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer, som kan passe til forskellige behov. Måske vidste du det ikke, men der kan faktisk være behov at tage hensyn til i forhold til valg af madras. Måske døjer du med ryggen? Eller også har du måske krav i forhold til, hvor blød du kan lide din madras. Derfor bør du også undersøge, hvilke typer madrasser, som findes derude. Din madras skal være en, som yder optimal støtte og komfort for dig om natten. Det vil nemlig hjælpe din nakke, lænd, rygsøjle og ikke mindst dine skuldre.

Boxmadrassen

Boxmadrassen er et ret populært valg. Her får du en grundstøtte, som bidrager til komfort. Der ses ofte en topmadras i forbindelse med boksmadrassen. Den skal gøre komforten endnu bedre for dig om natten. Når du køber en boksmadras, har du nærmest en helt komplet seng. Du kan nemlig købe den med både træramme, topmadras og ben. Det er derfor et super oplagt for dig, som mangler selve sengen også.

Springmadrassen

Springmadrassen kommer for sig selv uden en træramme. Den kan bruges som et ekstra lag mellem en boksmadras og en topmadras. Netop for at giv dig mere komfort om natten, hvis du har brug for dette. Der vil nemlig være forskel i, om du har brug for meget eller lidt komfort. Hvis du har brug for meget komfort, er springmadrassen en god tillægsmadras til din seng.

Madras til elevationsseng

Du kender måske ikke til en elevationsseng. Men faktisk er den en ret populær seng, som kan justeres i højde og bøjes, hvis du vil sidde op både ved ben og ved ryg. Her kan du få en springmadras præcist til din elevationsseng. Springmadrassen er lavet af 300 pocket-fjedre pr. kvadratmeter. Det er 50 mere end hvad man normalt ser på markedet. Der er god grund til at undersøge muligheder inden, du bestiller en madras til din seng.

 Skummadrassen

En skummadras kan du se som en form for alternativ til din springmadras. En vigtig ting at huske, når du køber en skummadras er, hvilket materiale det er lavet af. Der er nemlig forskel på, om der er tale om latex, memory-skum eller koldskum. Det vil give forskellige liggeoplevelser for dig om natten.

Find ro i dit soveværelse

Udover at madrassen er afgørende for god nattesøvn, så skal der også være ro omkring dig. Der skal ikke være for mange forstyrrelser og larm omkring dig om natten. Det gælder også lige inden sengetid. Du skal kunne finde ro i soveværelset. Derfor kan du med fordel kigge på rolige farver og materialer til dit soveværelse. Det kan være, du skal have nogle fine farver på væggen, som du godt kan lide. Det kan være fine sandfarver eller lyse rare farver at se på. Du kan også finde materialer i træ, som giver en find balance og ro i rummet.

Hav ikke for meget rod omkring dig

I forbindelse med at finde ro i dit soveværelse, skal du også have det ryddet omkring dig. Der må ikke være for meget rod og vasketøj, som du kan stresse over lige inden din nattesøvn. Derfor handler det om at finde nogle gode opbevaringsmuligheder i soveværelset. Det kan være skabe, tøjstativer, hylder, kasser, kurve osv. Ting som du kan gemme rodet væk i, og så tage det frem, når du har overskud til at sortere det og rydde op. Med en god madras og ro i rummet er du klar til en god nattesøvn.