Skoledrenge finder uaffyret fyrværkeri: Eksploderer med skader til følge

Hvert år flyder gader, stræder og skraldespande med efterladenskaberne fra nytårsaften. Man skal dog være varsom, hvis man håndterer krudtet. Foto: Shutterstock

Tre drenge fandt torsdag middag et stykke uaffyret fyrværkeri på deres skole.

Tre skoledrenge fra Korup Skole i Odense startede skoleåret på et brag på den allerværst tænkelige måde. De tre fandt nemlig toppen af en kugleraket, som ikke var eksploderet nytårsnat. Det gjorden den istedet, da de drengene - på 11-12 år - håndterede det. Alle tre drenge kom til skade. Den ene fik en alvorlig skade på sit ene øje, mens de to andre kun er lettere tilskadekomne.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Derfor opfodrer Fyns Politi til, at man passer på, hvis man finder ubrugt fyrværkeri - fx ude i naturen. Forældre opfordres desuden til, at man tager en snak med sine børn, så de forstår faren ved at samle ukendt og eventuelt uaffyret fyrværkeri op. 

Uaffyret fyrværkeri skal håndteres med stor forsigtighed. Flere informationer findes på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside (www.sik.dk), ligesom borgere altid er i velkomne til at ringe på telefon 114, såfremt man er i tvivl om krudtet.