Projektiler, patronhylstre og syv sigtede: Nu indfører politiet visitationszone

I dette område må der visiteres. Foto: Fyns Politi

Visitationszonen oprettes efter at Fyns Politi kl 18.10 den 10. september 2019 fik en anmeldelse om at der var afgivet skud fra en sort bil på Vollsmose Allé. 

Vicepolitiinspektør Jesper W. Pedersen har ansvar for efterforskningen og siger: "Vi har været i gang med efterforskningen hele aftenen i går og natten med. Vi har fundet både patronhylstre og projektiler, så vi kan derfor konkludere, at der har været affyret skud."

Fyns Politi har haft syv personer anholdt i sagen, og de er alle sigtet for forsøg på kvalificeret vold. De er nu løsladt igen, men sigtelserne opretholdes. 

"Efterforskningen fortsætter på højtryk. Vi kender personkredsen, og det har vores højeste prioritet at finde den eller de personer, som står bag skyderiet i går," siger vicepolitiinspektør Jesper w. Pedersen i en pressemeddelelse.    

Politiet har siden skudepisoden tirsdag aften været i gang med en forøget tryghedsskabende indsats i Vollsmose. Det betyder mere synligt politi end sædvanligt. Politiet vil fortsat have fokus på at særligt borgerne i området, hvor skuddene blev afgivet, kan føle sig trygge. 

Foto: Fyns Politi

Om visitationszonen i Vollsmose

  • Det er politidirektøren i politikredsen, der træffer beslutningen om at oprette en visitationszone. Der henvises til det vedlagte kort med det nærmere geografiske område, der i øvrigt er afgrænset inden for følgende:
  • Nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ejby Møllevej og mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen.
  • Baggrunden for den geografiske udstrækning er, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at det i indledningen nævnte skyderi er foregået i Vollsmose. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område.
  • Visitationszonen udløber den 25. september 2019 kl 12. Der vil være mulighed for forlængelse. Visitationszonen gælder alle periodens dage og 24 timer i døgnet.
  •  Politiet vil i perioden have særlig fokus på den tryghedsskabende patruljering i disse områder.