Løs schæfer skambed hundehvalp så den måtte aflives: Ejer slap med 2000 kroner i bøde

Schæferhunden Easy var ikke i snor, da den satte efter hundehvalpen. Foto: Shutterstock

Ejeren forklarede i retten, at hundehvalpen selv var skyld i, at den blev angrebet.

En 76-årig kvinde blev idømt en bøde på 2000 kroner, fordi hendes schæferhund Easy tilbage i januar angreb en hundehvalp. Angrebets skader var så kraftige, at hunden måtte aflives. I retten forklarede kvinden, at hundehvalpen selv var skyld i, at den blev angrebet.

Det fortæller Fyens.dk.

Ifølge den 76-årige pensionist havde hun været ude og lufte sin schæferhund uden snor. Undervejs på turen møder de en dame, som kommer gående med en hundehvalpen. Hvalpen er heller ikke i snor, men fatter interesse for Easy og nærmer sig schæferhunden for at snuse til den. Da Easy ikke er interesseret løber hvalpen tilbage mod sin ejer, men her sætter schæferhunden efter hvalpen og bider den.

Kvinden forklarede i retten, at hendes voksne schæferhund havde følt sig truet af hundehvalpen, derfor havde den angrebet. 

Kunne sparke små hunde væk

Om retsmødet fortæller Fyens.dk, at den 76-årige også, at grunden til det gik så galt var, at store hunde bider hårdt. Det fik anklageren til at spørge, om hun så ikke burde have haft hunden i snor. Til det svarede kvinden: 

“Jamen, jeg har altid haft styr på den, og hvis der kommer nogle små hunde, så har jeg kunnet sparke til dem,” 

Anklageren ville gerne have kvinden idømt en bøde på 4000 kroner, men dommeren halverede denne med henvisning til pensionisters begrænsede indtægt.