Mellem 2011 og 2018 blev kun cirka syv procent af de anmeldte indbrud i Odense opklaret.
I det centrale Odense blev der anmeldt 5.157 indbrud mellem 2011 og 2018. Kun 350 af disse blev opklaret.
Det vil sige, at politiet kun er kommet til bunds i syv procent af de anmeldte indbrud.
De syv procent er højere end i resten af landet. Igennem aktindsigt hos Rigspolitiet har DR nemlig fundet ud af, at det kun er i omegnen af fem procent af alle indbrud i danske hjem, som bliver opklaret.
2.500 indbrudstyve dømt
55.000 danskere oplevede sidste år at komme hjem til et hus, lejlighed eller sommerhus, der var rodet igennem og tømt for værdigenstande. De anmeldte indbruddene til politiet, og indtil videre er 2.500 indbrudstyve blevet dømt. Det betyder at det kun cirka er fem ud af 100 indbrud, at gerningsmændene kommer til at bøde for deres ugerninger.
Ved hjælp af aktindsigt har DR fundet af, at politiet i 2014 brugte 341 årsværk på efterforskning af indbrud, men sidste år så faldt det tal til 220 årsværk. Det svarer altså til en nedgang på 35 procent. Et årsværk defineres som den samlede arbejdstid eller det samlede arbejde svarende til én persons fuldtidsarbejde i et år, så det er altså ikke så lidt.
Politiet definerer et indbrudstyveri som "når gerningsmanden ved opbrydning af døre eller vinduer eller på anden unormal måde skaffer sig adgang til aflukket hus eller rum for at begå tyveri".
Stiger i kommuner men fald på landsplan
I første kvartal af 2019 blev der på landsplan i alt anmeldt 12.774 indbrud, når der er korrigeret for sæsonudsving. Dette er det laveste antal siden Danmarks Statistik i 1995 begyndte at udgive sæsonkorrigerede anmeldelsestal.
Sidste år oplevede 41 ud af Danmarks 98 kommuner dog en stigning i antallet af indbrud, hvoraf ca. halvdelen steg mere end 20 pct. i forhold til 2017.
I de resterende 57 kommuner, hvor indbrud faldt, oplevede næsten hver femte kommune et fald på mere end 20 pct. i forhold til året før. Det fortæller tal fra Danmarks Statistik.