Kirke har stået siden 1250: Torsdag blev den udsat for hærværk

Den nuværende kirkebygning har stået siden år 1250. Foto: Google Maps

Torsdag morgen begik en ukendt gerningsmand hærværk mod Vor Frue Kirke i Odense.

Siden 1250 har den nuværende kirke stået på Frue Kirkestræde i Odense og ringet ind til både højtider og hverdag i den fynske hovedstad. Fredag dukker kirken dog desværre op i politiets døgnrapport, da en patrulje fra Fyns Politi torsdag måtte rykke ud til kirken, der havde været udsat for hærværk i løbet af morgenen. 

Lidt efter klokken 09 ringede en årvågen borger til politiet. Da anmelderen kom forbi kirken, så han gerningsmanden, der sad med en saks og var i færd med at ødelægge kirkens nedløbsrør ved at klippe dem over. Et sted havde hærværksmanden klippet cirka 30 centimeter af og et andet omkring 70 centimeter. Ved synet af hærværket konfronterede anmelderen gerningsmanden, som dog hurtigt smed nedløbsrørene fra sig, sprang op på en cykel og stak af fra kirken. 

 

 

Hærværk
5000 Odense C - Frue Kirkestræde
Anmeldt: 16/01/2020 09:10
Sket: 16/01/2020 08:50
Gerningsmand havde klippet kobber nedløbsrør over 2 steder på kirken. Det ene sted var der klippet ca. 30 cm af og det andet sted ca. 70 cm. Anmelder så gerningsmanden der sad med en saks og var i færd med at klippe nedløbsrørerne over. Anmelder konfronterede gerningsmanden, hvorefter gerningsmanden smed nedløbsrørerne og cyklede fra stedet.