50-årig stjal gran fra gravsteder og solgte det til forbipasserende

I Danmark er der tradition for, at gravsteder dækkes til med gran i de koldeste vintermåneder. Foto: Shutterstock

En midaldrende mand forsøgte i går at stjæle gran fra den lokale kirkegård og efterfølgende sælge det videre fra sin vejbod. Men den gik ikke.

Onsdag snuppede en patrulje i Faaborgområdet en midaldrende mand på fersk gerning, da han stjal gran fra den lokale kirkegård. Og som om det det ikke var nok, så lagde han efterfølgende grannet til salg i sin egen vejbod.

"Ja, jeg skal ærligt indrømme, at jeg blev ret paf, da jeg hørte om sagen i morges," siger fungerende politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politis politistation i Svendborg, i en pressemeddelelse - og fortsætter. "Grandækningen på kirkegårde er selvsagt ikke noget, som man bare må gå ind og tage, og man må selvfølgelig heller ikke sælge det videre bagefter."

Patruljen fra Fyns Politi var på stedet i anden politiforretning og overværede tilfældigt, at manden tog gran fra kirkegården. De fulgte forsigtigt efter manden, og bemærkede at han efterfølgende lagde det stjålne gran til salg i sin egen vejbod. Manden kan nu se frem til en bøde.