42-årig mand fra Litauen skal 13 år i fængsel for amfetamin og skydevåben - to andre også dømt

Foto: Rigspolitiet

En 42-årig mand fra Litauen er blevet idømt 13 års fængsel for fremstilling og salg af amfetamin samt besiddelse af skydevåben. Dommen blev afsagt ved Retten i Odense. I alt blev tre mænd dømt i sagen.

Den 42-årige litauer var den hovedtiltalte i den omfattende sag om både fremstilling og salg af amfetamin på Fyn.

Ud over ham blev en 38-årig mand fra Polen idømt 7 års fængsel i sagen. Han blev dømt for besiddelse af både amfetamin og kokain, som blev fundet gemt forskellige steder i naturen omkring hans bopæl. Det fortæller Fyns Politi. 

Desuden blev en 37-årig tyrkisk mand idømt 2 år og 6 måneders fængsel for at købe 330 gram kokain og 110 gram amfetamin med henblik på videresalg af den polske mand. 

Fremstillingen af amfetaminen fandt sted på to adresser i henholdsvis Harndrup og Søndersø på det nordvestlige Fyn. Den hovedtiltalte blev dømt for fremstilling af mindst 15,5 kg amfetamin. 

Ved anholdelsen i maj 2018 var han i besiddelse af 1,7 kg amfetamin.  I alt er han dømt for besiddelse af cirka 19 kilo amfetamin – en del af det var gemt af den dømte polak. 

Den 42-årige litauer blev også dømt for besiddelse af flere våben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder – det vil sige på et offentligt sted.

”Der er tale om en udsædvanligt omfattende og grov sag – blandt andet fordi, der er sket fremstilling af amfetamin på dansk jord. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Retten dømte ifølge min påstand i anklageskriftet”, siger specialanklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

Den dømte litauer og den dømt polak blev begge udvist af Danmark. Den tyrkiske mand blev betinget udvist af Danmark.
Den litauiske mand har anket sin dom, mens polakken og den tyrkiske mand begge udbad sig betænkningstid.