20 juleindbrud på tre timer: Slavisk snusdåse og mørk varebil er særligt interessante

Modelfoto. Juleaften blev et kvarter i Middelfart hårdt ramt af indbrud. Foto: Shutterstock

Selvom der i alt var færre indbrud på Fyn i julen sidste år, så blev et boligkvarter i Middelfart hårdt ramt af indbrud på selve juleaften.

Indbrudsgruppen i Fyns Politi har siden jul efterforsket juleindbruddene i Middelfart, hvor der på kort tid mellem kl 17-20 juleaften blev begået ikke mindre end 20 indbrud i det samme lille boligkvarter. Fyns Politi har nu en ret klar fornemmelse af, hvordan det er foregået, og hvem der står bag. Det fortæller politikredsen i en pressemeddelelse. 

"Vi er ret overbeviste om, at der er tale om en østeuropæisk gruppering, som står bag de her 20 indbrud, hvilket vi underbygger både med udsagn fra vidner, og med de fund vi har gjort de forskellige steder," fortæller Finn Wegner Petersen, der er leder af Indbrudsgruppen ved Fyns Politi.

Samme fremgangsmåde alle 20 steder

Alle steder har poltiet fundet opbrudsmærker som ligner hinanden, og alle steder er det samme typer koster der er stjålet.
- Det er koster, som er lette at omsætte, og som er lette at transportere, såsom smykker og kontanter, hvilket blot understøtter vores formodning om, at der er den her type indbrudstyve, vi leder efter, siger Finn Wegner Petersen.
 
Flere vidner, som politiet har talt med, har set en eller flere personer i kvarteret iklædt mørkt tøj, og man har hørt dem tale sammen på et fremmed sprog. Et tredje vidne - der er herboende østeuropæer - har identificeret det sprog, som et slavisk sprog.

"Og så har vi også har fundet en snusdåse med slavisk skrift i en busktæt på et af gerningsstederne – lige der, hvor et vidne har set en af de formodede gerningsmænd flygte igennem, så det underbygger jo også vores teori," afslutter Finn Wegner Petersen. 

Fokus på at finde opholdssted og opbevaringssted 

Efterforskningen fortsætter på fulde drøn og mens politiet venter på svar på de DNA-prøver, der er optaget på gerningsstederne, så har Indbrudsgruppen fokus på at finde det sted, hvor tyvene opholder sig, og hvor de opbevarer kosterne.

Finn Wegner Petersen siger:

"Et vidne har set en mørk varebil på danske nummerplader tæt på et af gerningssteder og den vil vi selvfølgelig gerne finde. Vi fik også en nummerplade, men det viste sig ikke at give noget. Så det vi leder efter nu, er det eller de steder, hvor tyvene opholder sig, og hvor de opbevare deres koster, og her er den mørke varebil selvfølge interessant."

Har du set noget?

Fyns Politi hører derfor gerne fra borgere, som måske har bemærket nogle lidt mistænkelige mennesker, der taler et slavisk sprog og som kører i en mørk varebil, eller har en mørk varebil stående i indkørslen. I så fald må man meget gerne kontakte Fyns Politi på telefon 114